Eagle van de week: Coco

Razend enthousiast schieten de zenuwen door mijn keel, het is zaterdag middag en ik ben uitgenodigd als Eagle van de week. Dames 1 heeft in haar voorbereiding en tijdens de wedstrijd mentale steun nodig om Tantalus uit Eindhoven te verslaan. Voor de wedstrijd werd ik opgewacht door Danielle Rovers. Zij stelde me voor aan de rest van de meiden, allemaal super aardig.
Mijn naam is Coco en ik speel net als mijn broertje Beau nu 2 jaar basketbal bij Black Eagels. Ik woon in Empel en heb mezelf als doel gesteld om beter te worden dan mijn papa en mijn tante Christa. Door Eagle van de week te zijn hoopte ik veel te leren, en das gelukt. Dames 1 is een gezellig team wat ook super goed is, ik kreeg goed uitleg over de spel situaties en heb ook veel moeten lachen, wat een gekken….  
Tijdens het warm lopen mocht ik meelopen en ondanks dat ik tijdens mijn wedstrijden op een lagere basket speel, gooide ik er genoeg in. De meiden gaven me genoeg high fives, uitdaging waren de high fives van Renske. Zij is wel eruggggghhh lang en ik had moeite om op die grote hoogte te presteren. Op de bank staan deed wonderen.
Wat ik geleerd heb van de dames is hard en snel passen. Wauwwww wat een kracht zit er in zo’n pass. In de wedstrijd zag ik dat minder terug, er werd voornamelijk veel gedribbeld. Gelukkig besloot de coach van de tegenstander in de tweede periode over te gaan op een zone verdediging. Hierop volgde penetraties inside en outside passing naar Arlen. Zij schoot in de tweede periode vier keer achter elkaar raak waaronder een aantal driepunters  Hierdoor liepen de dames uit naar een 21-7 voorsprong.
Vanzelfsprekend vluchtte de coach van Tantalus in een Time Out. Tijdens de time out volgde de high fives en mocht ik de Yell inzetten. Vol overgave schreeuwde ik door de zaal, dat was zo leukkkkkk.  De afwisselende verdediging tussen zone en man-to-man zorgde dat D1 niet meer in de problemen kwam. Onder de bezielende leiding van Danielle Rovers, die ik het beste vond, werd eigenlijk vrij makkelijk de wedstrijd uitgespeeld. Net als Zeus Tantaleus naar de onderwereld stuurde zo stuurde Dames 1 haar tegenstander met een verlies van 58-47 terug naar Eindhoven.
Super bedankt dames en ik kom zeker nog een keer kijken.

Afdrukken E-mail