Eagle van de Week

Eagle van de week: Mats Lingg

Ik ben Mats Lingg en was eagle van de week. Het was super cool
en we hebben gewonnen!! Ik mocht one two three eagles roepen,
heel hard! Ben heel blij met mijn oorkonde en mocht op de schouders
van de speelsters en dat is best hoog. Ik hoop dat ik net zo goed leer
basketballen als de dames 1 speelsters!

Groetjes van Eagle van de week Mats Lingg

 

Afdrukken E-mail

Eagle van de week: Tarek

Mijn naam is Tarek, ik ben 11 jaar, en speel voor het 2e jaar bij the Black Eagles. Op zaterdag 3 november mocht ik als Eagle van de week het team van de heren 1 gaan aanmoedigen. Ik had 2 vriendjes meegenomen die ook graag eens een basketbalwedstrijd wilde meemaken. Toen ik de zaal binnenliep zag ik meteen Bram Hitters. Bram was vorig jaar onze trainer, en ik had stiekem al zitten hopen dat hij er zou zijn. Helaas kon Bram niet meespelen door een blessure, maar daardoor zat hij wel gezellig bij mij op de bank tijdens de wedstrijd. Ik moest me melden bij Stephan en Rob. Stephan heeft dit jaar een paar trainingen gegeven aan mijn team (JU12-2), dus ik wist al wie hij was. Rob kende ik nog niet. Jeetje, wat is hij groot. Stephan stelde me daarna voor aan zijn "broertje"....., maar ook Mike (Michael) is bepaald niet klein, voor het kleine broertje.Toen ik iedereen een handje had gegeven, mocht ik meedoen met warmlopen en ingooien. Dat ging best goed, ook al hing de basket een stuk hoger dan bij ons. Gaaf ook dat er tijdens het warmlopen een lekkere beat te horen was in de zaal. Het was leuk om mee te mogen doen met de line-up, en met de yell....ook al doen wij die in ons eigen team een stuk harder. Mijn teamgenootje Georgino was ook gekomen om het herenteam aan te moedigen en mocht uiteindelijk ook op de bank komen zitten. Het was gaaf om te zien hoe snel het spel ging, en hoe hard en strak de ballen werden gepasst. Niet normaal ook hoe ver die mannen kunnen gooien. Er zaten heel wat drie-punters bij. De eindscore was dan ook 107 - 73 voor The Black Eagles...uiteraard! Zelf vonden ze dat ze wel eens beter hadden gespeeld, maar ik vind dat ze erg goed gescoord hebben. Wij hebben met ons team in ieder geval nog nooit de 100 punten gehaald. Heren van team 1, heel erg bedankt voor de gezelligheid, de AA-drank (die krijg ik thuis niet ;-D) en de chipjes. Ik vond het super dat ik er deze keer bij mocht zijn en alles van zo dichtbij mocht meemaken. Ik wens jullie heel veel succes bij jullie volgende wedstrijden en kom jullie graag nog eens aanmoedigen.
Groetjes,
Tarek!

Afdrukken E-mail

Eagle van de week: Coco

Razend enthousiast schieten de zenuwen door mijn keel, het is zaterdag middag en ik ben uitgenodigd als Eagle van de week. Dames 1 heeft in haar voorbereiding en tijdens de wedstrijd mentale steun nodig om Tantalus uit Eindhoven te verslaan. Voor de wedstrijd werd ik opgewacht door Danielle Rovers. Zij stelde me voor aan de rest van de meiden, allemaal super aardig.
Mijn naam is Coco en ik speel net als mijn broertje Beau nu 2 jaar basketbal bij Black Eagels. Ik woon in Empel en heb mezelf als doel gesteld om beter te worden dan mijn papa en mijn tante Christa. Door Eagle van de week te zijn hoopte ik veel te leren, en das gelukt. Dames 1 is een gezellig team wat ook super goed is, ik kreeg goed uitleg over de spel situaties en heb ook veel moeten lachen, wat een gekken….  
Tijdens het warm lopen mocht ik meelopen en ondanks dat ik tijdens mijn wedstrijden op een lagere basket speel, gooide ik er genoeg in. De meiden gaven me genoeg high fives, uitdaging waren de high fives van Renske. Zij is wel eruggggghhh lang en ik had moeite om op die grote hoogte te presteren. Op de bank staan deed wonderen.
Wat ik geleerd heb van de dames is hard en snel passen. Wauwwww wat een kracht zit er in zo’n pass. In de wedstrijd zag ik dat minder terug, er werd voornamelijk veel gedribbeld. Gelukkig besloot de coach van de tegenstander in de tweede periode over te gaan op een zone verdediging. Hierop volgde penetraties inside en outside passing naar Arlen. Zij schoot in de tweede periode vier keer achter elkaar raak waaronder een aantal driepunters  Hierdoor liepen de dames uit naar een 21-7 voorsprong.
Vanzelfsprekend vluchtte de coach van Tantalus in een Time Out. Tijdens de time out volgde de high fives en mocht ik de Yell inzetten. Vol overgave schreeuwde ik door de zaal, dat was zo leukkkkkk.  De afwisselende verdediging tussen zone en man-to-man zorgde dat D1 niet meer in de problemen kwam. Onder de bezielende leiding van Danielle Rovers, die ik het beste vond, werd eigenlijk vrij makkelijk de wedstrijd uitgespeeld. Net als Zeus Tantaleus naar de onderwereld stuurde zo stuurde Dames 1 haar tegenstander met een verlies van 58-47 terug naar Eindhoven.
Super bedankt dames en ik kom zeker nog een keer kijken.