Lokomotief - Black Eagles U12: 45-67; mooie winst in laatste competitiewedstrijd

Lokomatief was al twee keer eerder de mindere partij maar in de laatste uitwedstrijd was het uiteindelijk nog spannend. Deze uitwedstrijd was het verschil groot en boekte de jongens een ruime zegen.
In de eerste minuten van de wedstrijd zette Loko een strakke press neer waar onze jongens (toch weer) van onder de indruk raakten. Binnen 2 minuten keken we tegen een 6-0 achterstand aan. Gelukkig konden we het richting het einde van het eerste kwart al rechttrekken tot 14-15. Het verschil in lengte met Loko is erg groot en dat werd goed benut. Loko was ook niet zo sterk in de aanval en met onze overmacht onder de borden waren alle rebounds voor ons. Florian was daarbij de reboundtopper en pakte bijna alles!

Aanvallend kwamen we goed uit de press, al mocht er soms nog meer gepassed worden.  Met inside spel wisten we eenvoudig te scoren. In de defence werd ook hun beste speler (nr 5) goed afgestopt met behulp van helpside. Al snel in het tweede kwart werd duidelijk dat Loko verslagen was, de voorsprong werd verder uitgebreid tot 22 punten. Alle spelers hadden hier hun aandeel in. Hierin was de enkele weken ingezette spellijn goed terug te zien. Met deze winst bevestigen de jongens dat beter zijn als TBG en Rotterdam alhoewel dit niet uit de eindstand van de competitie blijkt, de 7e plaats (ipv 5e) geeft vooral de verhoudingen uit de eerste helft van de competitie weer. Het team is gegroeid ten opzichte van de anderen en dat is een bijzonder goede prestatie met (maar) twee trainingen per week.

Topscoorders waren Dave, Luc en Florian. De meeste assists waren van Dave en Evan.

Nu gaan we ons voorbereiden op het NK op 7 en 14 mei. Daar willen we laten zien dat we bij de top 6 van Nederland horen (de later ingestapte Donar zullen we nog voor ons moeten laten gaan).