Black Eagles U12-1 - Rotterdam U12-1: 51-49; deze winst smaakt heel zoet!

Rotterdam was voor ons dit seizoen al 2 keer (veel) te sterk (staan ook 2 plaatsen boven ons). Het belangrijkste wapen van Rotterdam is een zeer felle full-court press. Ook in deze thuiswedstrijd was dat het geval. Al eerder speelde we tegen hen met vlagen veel beter maar nekte ons de press.
Toch, met het goede spel van de wedstrijd tegen TBG in het achterhoofd, hadden we vandaag het geval dat we ze moesten kunnen pakken. In de eerste 6 minuten van de wedstrijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht maar daarna gebeurde helaas precies waarom we eerder steeds verloren. Teveel alleen dribbelen, slechte passes en dus balverlies in de press; resultaat 8 punten voor Rotterdam. Einde eerste kwart was het dan ook 4 – 15 voor Rotterdam. Ik heb de jongens toen nog een heel duidelijk uitgelegd dat we een betere aanval en verdediging hebben en dus alleen maar slimmer hoeven te zijn dan de press van Rotterdam. Meer en sneller passes is dan de enige oplossing. Dit kwartje viel gelukkig en dankzij goed spel van Evan en Dylan was het 7 minuten later alweer 18-22. Helaas moest ik Luc er in de eerste minuut alweer uit halen omdat toen als zijn vierde fout kreeg (2 waren niet terecht maar daar verander je natuurlijk niets aan). Desondanks de veerkracht wederom groot! Toen Luc er einde tweede kwart weer heel even in kwam maakte hij samen met Dylan de inhaalrace compleet, met rust was de stand gelijk.

De Rotterdammers hadden veel moeite met de een normale opzet van de aanval (ze scoren het liefste met balwinst uit de press) en ook onze lange mannen waren voor hen ‘to much to handle’, Luc en Florian hadden dan ook veel rebounds maar Evan pakte er ook heel wat. In de tweede helft startte Rotterdam zonder press omdat die einde eerste helft toch niet effectief was. Dit was echter voor ons het goed nieuws want Evan en Forian hadden er binnen no-time 7 punten in liggen tegenover 2 voor Rotterdam. Het tijdperk voorsprong was dus aangebroken. Het spel werd toen aan beide kanten slordig maar nr 5 van Rotterdam ontpopte zich al 3 puntstopper waardoor de stand einde 3e kwart toch nog 36-37 voor Rotterdam werd.

Het was duidelijk dat Rotterdam vandaag te verslaan was, super gemotiveerd begonnen onze jongens aan het vierde kwart. Luc wist - ondanks dat hij zich in defence rustig moest gedragen (vier fouten) – de wedstrijd naar ons toe te trekken met veel rebounds en aanvallend sterk spel, net zoals bij Dylan, Evan en Lucas straalde de ‘vechtlust’ er heel duidelijk vanaf. En dat levert punten op want na 6 minuten in het vierde kwart was de stand 39-49; 10 punten voorsprong dus. Rotterdam ging toen weer volle bak in press en ook de intimidatie werd door Rotterdam weer maximaal ingezet (op, soms zelfs over het randje van fair play). Waar de scheidsrechters in de eerste helft de wedstrijd onder controle hadden liep dat nu met regelmaat anders. Met 10 punten voorsprong was het tijd om weer door te wisselen maar dit werd nog gevaarlijk door scores van nr 5 (waaronder 2 driepunters). De basis 5 maakte het toen af met een zeer rommelige eindfase waarin de klok haperde en Rotterdam ten onrechte nog een extra kans kregen met 2 seconden op de klok. Deze wisten ze niet te benutten en de winst was dan ook een feit!!!  Heel erg verdiend, met een combinatie van vechtlust en teamspel was deze pot gewonnen.

Topscoorders waren Luc, Dylan en Evan, in die volgorde ook de MVPs van vandaag. Uiteraard hadden de andere spelers jongens ook hun aandeel in de winst want dit was een teamresultaat!

Volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen, uit tegen Lokomotief. Ook die moeten we kunnen winnen (als 2 keer gewonnen) maar uit in Rijswijk is altijd lastig blijkt uit de uitslagen van bijna alle ploegen daar.