Black Eagles U12-1: 63-59. Eigenlijk meer verdiend maar toch verloren

Onze twee eerdere ontmoetingen met TBG waren spannend maar beide net verloren. Dat wilde we deze keer in Wijchen rechtzetten. Met alle adrenaline van de ochtend zou dat ook zeker moeten kunnen.

Vanaf het begin werd er sterk gespeeld en onder aanvoering van Luc sloten we het eerste kwart af met een 19-18 voorsprong. Passes waren goed en meer dan de helft van de scores kwamen tot stand uit assists. Dit was het spel dat je rgaag wil zien. TBG verdedigde stevig op de bal dus hadden de spelverdelers Even, Dave en Lucas het lastig. Die lieten zich echter in de meeste gevallen niet van de wijs brengen en kan dan zelfs nog een mooi pass afleveren.
In het tweede kwart zakte het iets in, mede omdat de druk van TBG hoog was en wij ook al de eerste spelers met 3 fouten hadden. Bij TBG waren de P’s meer verspreid.
Met 32-30 gingen we de rust in.
NA de rust begonnen we weer sterk en pakten we vrij een voorsprong van 2 punten, einde derde kwart was het nog een kleine voorsprong van 44-45. TBG wist onder aanvoering van hun beste speler (nr 9) dit binnen 3 minuten in het vierde kwart om te buigen in een 54-47 voorsprong. Ook Dave kreeg al na 2 minuten zijn 5e fout. Dit lijkt de genadeslag maar Dylan pakte het team bij de hand om dit bijna recht te trekken tot 56-52. In de laatste 2 minuten was de druk maximaal en ontstond ook was discussie rond de arbitrage. De coach van TBG gooide alle legale tactieken in de strijd om invloed uit te oefenen. Uiteraard deed ik dat op mijn manier toen natuurlijk ook. Dit maakte het niet alleen een wedstrijd in het veld maar ook langs het veld, alles wel fair play uiteraard. TBG wist nog uit te lopen tot 61-54 maar ook toen veerde onze jongens weer op maar die achterstand wat net te groot.

Overall werd er door iedereen bijzonder goed gespeeld maar was TBG toch weer degene die er met de winst vandoor ging. Wellicht hebben we het op de vrijeworplijn een klein beetje laten liggen met 6 op 22 maar TBG deed het vanaf die positie niet beter. Behalve over het verlies ben ik zeer tevreden over het vertoonde spel en de veerkracht.

Topscoorders waren Luc, Dylan en Dave. Evan was daarbij hofleverancier van assists.

In de stand is het gat met TBG nu te groot om nog te overbruggen. Volgende week thuis tegen Rotterdam kunnen we nog we onze eer een goede dienst bewijzen door te winnen. Met het spel van deze wedstrijd is dat mogelijk.