Black Eagles U12-1 - Almere Pioneers : 51- 42; zeer verdiende winst!

De vorige wedstrijd tegen Almere hadden we ruim en eenvoudig gewonnen. In de eerste 5 minuten van de wedstrijd van vandaag leek het erop dat we Almere zouden overklassen. Een voorsprong van 12 – 0 kwam tot stand door strakke verdediging, goed samenspel (enkele hele mooie assists van o.a. Evan). Almere kwam er totaal niet aan te pas. Einde eerste kwart was het 17-4 wat nog steeds comfortabel was. Helaas was de spirit er in daarna uit want in de eerste 5 minuten van het tweede kwart kwamen wij niet tot scoren en Almere wel. Almere had zich duidelijk herpakt en verdedigde beter. Onze jongens waren te makkelijk aan het spelen waardoor er geen goede aanval tot stand kwam. De ruststand was 25-18.

Ook in het derde kwart was Almere de bovenliggende partij, ondanks de afspraak dat we de defence in de press zouden beginnen kreeg Almere teveel ruimte en konden enkele spelers eenvoudig hun drive naar de basket maken. Aan onze kant bleef het moeizaam om elkaar te vinden. Almere had net zoveel lengte als wij en dat betekend dat onze lange mannen echt aan de bak moesten. Einde derde kwart was de voorsprong geslonken tot 36-32.
Begin vierde kwart liep het aan onze kant weer beter en leipen we uit naar 41-32. Toen stond echter de beste speler (nr 8) van Almere op en maakt 10 punten achter elkaar - hij werd ook niet goed verdedigd en overnemen lukte ook niet. Met een stand van 43-42 was het ineens spannend. Een technische fout van Almere in de 9de minuut maakt de uitgangspositie voor ons goed, daaruit scoorde we 3 punten. En daarna werd de rust goed bewaart en maakte Dave het af met een fantastische driepunter in de laatste seconden. Daarmee maakt hij een sterke rentree na zijn blessure.

Topscoorders waren Dave, Florian en Luc. Evan had een belangrijke rol bij diverse van de scores door het geven van assists maar ook de andere jongens hadden een belangrijk aandeel.

Volgende week is er een belangrijke wedstrijd tegen TBG – die moeten we winnen kans te maken met hun van positie in de stand te wisselen.