Black Eagles U12-1 - Almere U12-1: 70-50; overtuigende winst

Almere staat één na laatste in de competitie dus was de winst een must. Almere was slechts met 7 spelers naar Rosmalen gekomen maar wij moesten het ook doen zonder Beau en Dave. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat we ondanks het gemis van beide eenvoudig gingen winnen. Aan het einde van de eerste helft was de stand 39-22 en vooral in het tweede kwart werd er goed samen gespeeld. De meeste scores ontstonden na assists. In de tweede helft was het de bedoeling dat we strakker zouden gaan verdedigen en pressen zodat we de voorsprong fors uit zouden bereiden. Helaas was er vooral sprake van rommelig spel en matige verdediging zodat Almere regelmatig eenvoudig kon scoren. Na het derde kwart was de voorsprong wel gegooid tot 23 punten door een goede rally in de vijfde tot zevende minuut. Het rommelige beeld was ook in het laatste kwart te zien, er werd toen niet meer voldoende samen gespeeld en door slechte verdediging konden nr 8  en 9 heel makkelijk scoren. Dit kwart verloren we ook met 13-16.

Deze wedstrijd hadden we met 50 punten verschil kunnen winnen als we het goede spel uit het tweede kwart de hele wedstrijd hadden laten zien.
De scores waren goed verdeeld, Jibbe en Luc gooide er 16 en 14 punten in, Dylan/Lucas/Florian en Evan scoorden 8-10 punten. James en Gijs pikte beide 2 punten mee. Uit deze scorenverdeling blijkt wel dat ze als team hebben gespeeld.

Op 4 maart is de uitwedstrijd in Almere. Daar kunnen we de laatste punten van dit seizoen ophalen.